Citim împreună, creștem împreună

Ştiați că nivelul de lectură al copiilor de 4-5 ani cărora li se citeşte zilnic este mai avansat cu un an faţă de cel al copiilor de aceeași vârstă cărora nu li se citeşte atât de des? Acesta este doar unul dintre motivele pentru care încurajăm părinții să-și familiarizeze micuții cu cărțile încă de la cea mai fragedă vârstă.

La început, copiii descoperă cărțile prin poveștile pe care le spun părinții în timp ce se uită împreună la poze. Treptat, copiii vor fi cei care vor spune însă ce povești preferă, în funcție de întrebările care îi preocupă într-o anumită perioadă. Nu vă mirați dacă vă vor cere să le citiți aceeași poveste de mai multe ori, fără să schimbați nici un cuvânt, sau dacă vor ajunge să știe povestea pe de rost și să răsfoiască singuri cartea de parcă ar ști să citească.  Este o etapă firească în dezvoltarea celor mici. Important este să nu renunțați la această activitate pentru că beneficiile sunt numeroase. Iată doar câteva dintre ele:

  • Îmbunătățește vocabularul
  • Dezvoltă abilitatea de a comunica
  • Crește capacitatea de concentrare
  • Stimulează memoria
  • Dezvoltă imaginația
  • Ajută la obținerea unor rezultate școlare mai bune

Despre beneficiile cititului și modalitățile prin care îi puteți familiariza și obișnui pe cei mici cu lectura încă de când sunt bebeluși aflați mai multe din cartea Mici probleme și mari întrebări, de la A la Z. Răspunsurile unui pedopsihiatru, scrisă de Stéphane Barbas.

Cartea este un ghid alfabetic complet, care răspunde nu doar întrebărilor voastre legate de modul prin care îi puteți ajuta pe copii să le placă să citească, ci oferă idei și soluții pentru toate problemele legate de creșterea copilului care vă vor ajuta să depășiți orice dificultate – măruntă sau importantă – pe care o veți întâmpina.

Alimentație, comunicare, emoții, hiperactivitate, joacă, limbaj, somn, timiditate – o sută de cuvinte-cheie sunt ilustrate prin exemple concrete și analizate de un pedopsihiatru, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine comportamentele copilului și să reacționați corect.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare