Tea: „Cum îmi place să citesc încă de la 5 ani, am zis că de ce să nu fac un canal de YouTube“

Seria de interviuri cu booktuberii și bookgramarii din România continuă cu Tea, autoarea canalului de YouTube Tea scrie și citește, care a strâns până acum peste 5.000 de urmăritori și peste 400.000 de vizualizări ale videoclipurilor. Pe Tea o puteti urmări și pe Instagram, alături de alți 3.300 de followers care îi așteaptă cu nerăbdare recomandările de cărți.

Cum ți-a venit ideea de a face un canal de YouTube tocmai despre cărți? Te întreb pentru că una dintre criticile pe care le auzim foarte des este că tinerii nu prea mai citesc.

Mereu am vrut să am un canal de YouTube. Într-o zi, stăteam pe YouTube și am observat un videoclip despre cărți. Am văzut că partea asta a YouTube-ului se numește Booktube, iar cum îmi plăcea să citesc încă de la 5 ani, am zis că de ce nu, să fac un canal de YouTube bazat pe acest domeniu.

Cum alegi cărțile pe care le promovezi? Îți place un gen anume?

De obicei, urmez recomandările altor persoane atunci când aleg cărțile pe care să le citesc și pe care să le recomand. Însă, uneori, descopăr și eu diverse cărți interesante prin librării, citesc sinopsisul și văd dacă m-ar fascina subiectul prezentat. Cred că îmi plac cărțile de aventură și cele SF cel mai mult.  

S-a întâmplat să citești o carte despre care să nu poți vorbi ulterior?

Sincer, cărtile clasice nu mă prea fascinează, așa că, da, ar fi mai multe cărți clasice, ca Prinț și Cerșetor de exemplu (carte despre care am auzit multe lucruri bune, însă al cărei subiect și vocabular sunt cam greu de priceput pentru mine, acum. Sper să o citesc în viitor).  

Câte cărți citești pe lună?

În funcție de grosimea cărților și starea pe care o am în acea lună, numărul lor diferă. Însă, dacă ar fi să zic un număr mediu, ar fi cam cinci cărți pe lună.

Cât timp îți ia să faci un videoclip și care sunt regulile pe care le urmezi atunci când îl produci?

Cred că îmi ia în medie jumătate de oră să fac un videoclip, dacă luăm în considerare timpul în care montez camera pe trepied și luminile, dar și greselile și bâlbâielile. Sinceră să fiu, nu cred că am neapărat niște reguli atunci când filmez sau editez ceva.

Urmărești impactul videoclipurilor tale? Primești mesaje despre cărțile recomandate de tine?

De obicei, urmăresc impactul clipurilor mele pe platforma YouTube. Dau inimioare la comentarii și văd câte like-uri sau vizualizări au videoclipurile postate. Pe Instagram și chiar și în comentariile de pe YouTube, lumea îmi urmează adesea recomandările și îmi spune părerea despre cartea respectivă.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare