Editura Gama: bilanț la Gaudeamus 2019

Fiecare prezență a Editurii Gama la târgurile de carte din București este un bun prilej de întâlnire cu cititorii. De data aceasta, în vinerea Târgului de Carte Gaudeamus, la standul editurii a avut loc o adevărată reuniune de familie: sărbătorirea celor 25 de ani de existență a adunat, pe lângă cititori – copii și părinții –, colegi de breaslă, jurnaliști, agenți literari, traducători și, nu în ultimul rând, întreaga echipă entuziastă care stă în spatele unuia dintre cele mai originale proiecte editoriale de la noi.

Diana Mocanu, directorul general al editurii, sublinia la evenimentul aniversar de vineri, 22 noiembrie, tocmai acest fapt: cărțile Gama s-au născut din provocările ivite în calea celor care sunt implicați în educația celor mici – părinți și profesori, deopotrivă: „Povestea Gama este, de fapt, suma poveștilor de viață ale copiilor pe care i-am cunoscut și cu care am lucrat în tot acest răstimp. Vreau să vă spun că noi, la Gama, învățăm din astfel de povești și, de multe ori, un copil aflat într-un moment dificil al formării sale ne inspiră și ne incită să căutăm o soluție educativă potrivită care, deseori, devine o colecție nouă. Cărțile nostre le sunt dedicate părinților căutători și copiilor curioși. Sunt cărți interactive, de învățare camuflată în joc, dedicate în principal lucrului acasă”.

Donația de cărți făcută în cadrul evenimentului aniversar către Centrul Educațional „Casa bună” s-a dovedit a fi cel mai potrivit mod de a marca una dintre misiunile editurii: promovarea educației pentru lectură.

„Ne-am dus la Gaudeamus cu 5 copii și am primit un cărucior de cărți de la oamenii minunați de la Editura Gama. Copiii au fost tare fericiți!”, a mărturisit Valeriu Nicolae, fondatorul centrului, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

Pe lista invitaților care au povestit la Gaudeamus 2019 despre cărțile și istoria Editurii Gama s-au mai numărat jurnalista Oana Dobre-Dimofte, alături de cunoscutele bloggerițe Cristina Buja și Laura Frunză.

Bestseller-uri la Gaudeamus 2019

Cărțile dedicate pedagogiei Montessori sunt printre cele mai bine vândute titluri ale Editurii Gama la Târgul Gaudeamus, în top aflându-se colecția de „Rutine Montessori” – cărți care îi ajută pe cei mici să învețe alfabetul, numerele –, precum și volumul pentru părinți 65 de activități Montessori pentru copii 6-12 ani. Editura Gama este prima editură din România care a publicat ghiduri de activități Montessori și care a creat materiale educaționale specifice acestei pedagogii.

Dezvoltarea inteligențelor are o colecție dedicată, „MultiQ”, care include un număr impresionant de titluri și care se numără, de asemenea, printre cele mai căutate proiecte editoriale la ediția din acest an a Gadeamus.

Cărțile specifice sărbătorilor de iarnă s-au aflat și ele în topul preferințelor cititorilor, iar pentru anul acesta Editura Gama a pregătit o apariție specială: Noaptea de Ajun în Țara Minunilor, de Carys Bexington și Kate Hindley – o splendidă poveste ilustrată, în versuri, inspirată de clasicul poem „’Twas The Night Before Christmas” și de Alice în Țara Minunilor.

Una dintre cele mai populare colecții ale Editurii Gama, „Învăț să citesc”, s-a îmbogățit anul acesta cu o nouă serie: „Be De citit ușor”, extrem de apreciată de micii cititori prezenți la standul editurii la Gaudeamus 2019.

Trei titluri noi au fost lansate anul acesta la Gaudeamus în subdivizia Gama Imago – Băiatul din bulă de Stewart Foster, Orangeboy de Patrice Lawrence și Acum sunt normală?, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne – , iar dintre acestea Băiatul din bulă de Stewart Foster a fost în topul vânzărilor de cărți pentru copii 10+, iar Orangeboy a fost ales de adolescenții 16+.

Cererea mare de jocuri pentru copii, care pot fi jucate cu prietenii sau familia, este tot mai mare, și tocmai de aceea Editura Gama a pregătit o colecție specială sub numele „Genius”, care au fost bestseller la categoria de învătare prin joc.

Cum să reușești fără să tocești la mate de Ioan Dăncilă și Eduard Dăncilă a fost cel mai „vânat” titlu la categoria cărților pentru școală.

TOP 5 VÎNZĂRI LA GAUDEAMUS 2019

1. Mașa și Ursul (Colecția „Învăț să citesc de mic!”)

2. Rutine Montessori

3. Cine-i cine? Joc de cultură generală „Genius”

4. Cum să reușești fără să tocesti la mate de Ioan Dăncilă, Eduard Dăncilă

5. Orangeboy de Patrice Lawrence (colecția „Must-Read YA”)

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare