Homeschooling Clasa pregătitoare: Învățăm împreună acasă

Trecerea copiilor de la grădiniță la școală nu este întotdeauna ușoară. Copiii au cu siguranță nevoie de timp pentru a se adapta cu noua clasă, cu colegii noi și cu doamna învățătoare. În plus, trebuie să învețe să fie atenți și să se concentreze stând în bancă, lucru pe care până atunci nu l-au mai făcut. Încet, încet însă, lucrurile intră în ritm, iar copiii se simt tot mai în largul lor în mediul cel nou. Ce îi ajută cel mai mult în această perioadă de adaptare? Un program bine stabilit al zilei, în care momentele de învățare sunt îmbinate cu cele de joacă și relaxare.

Un program al zilei ne ajută și în această perioadă în care stăm acasă. Pentru a vă fi de ajutor v-am pregătit o propunere de program pentru clasa pregătitoare, cu idei de activități citire și scriere, limbi străine, științe, dezvoltare personală sau dezvoltarea inteligențelor.

Pe lângă programul zilnic și tematici, veți descoperi pe site-ul nostru și resurse gratuite pe care copiii le pot folosi acasă.

Pentru activități de citire și scriere, resursele sunt disponibile AICI și AICI.

Pentru exersarea cititului, găsiți resurse gratuite AICI și AICI. Iar pentru lectură AICI.

Resurse gratuite pentru matematică sunt disponibile AICI și AICI, iar pentru limbi străine AICI.

Activități pentru dezvoltare personală găsiți AICI, iar pentru dezvoltarea creativității AICI.

Resurse gratuite pentru Științe sunt disponibile AICI, iar pentru dezvoltarea inteligenței AICI.

Idei de activități practice găsiți AICI și AICI.

Puteți descărca programul pentru copiii din clasa pregătitoare AICI. Iar dacă vreți să ne împărtășiți experiențele voastre, nu ezitați să ne scrieți AICI.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare