Activități de vacanță pentru clasa pregătitoare

Chiar dacă nu știm încă cum se va desfășura noul an școlar, noi, părinții, încercăm să găsim soluții pentru toate variantele. Avem deja experiența celor trei luni de școală online, iar aceasta ne ajută să îi pregătim mai ușor pe copii pentru eventualitatea în care vor trebui să îmbine învățarea la școală cu cea de acasă. Problema apare însă la copiii care urmează să intre în clasa pregătitoare și pentru care această trecere de la grădiniță la școală nu este musai ușoară. Pe lângă adaptarea cu colegii noi și cu doamna învățătoare, aceștia vor avea nevoie cu siguranță să se adapteze și la forma de învățământ online. Tocmai de aceea, trebuie să identificăm idei de activități care să le dezvolte capacitatea de concentrare și atenția și să îi ajute să își însușească ușor informațiile noi. Ce îi ajută cel mai mult în această perioadă de trecere într-o nouă etapă? Un program bine stabilit al zilei, în care momentele de învățare sunt îmbinate cu cele de joacă și relaxare.

Pentru a vă fi de ajutor v-am pregătit câteva idei de activități de citire și scriere, matematică, limbi străine, dezvoltare a inteligențelor și creativitate pe care le puteți face împreună acasă.

Activități pentru citire și scriere

Învățarea literelor, etapă premergătoare citirii și scrierii, este ușoară dacă avem la îndemână instrumentele potrivite. Noi vă recomandăm cărțile cu activități și cardurile educative special create pentru această vârstă și etapă de dezvoltare. În funcție de nevoile copiilor, le găsiți incluse în colecțiile Gata de școală, Activități de zi cu zi pentru preșcolari, Activități Montessori, Caietul meu Montessori, Exersez 10 minute pe zi!, Teste de 10 minute, EduFlash, EduCard și TrioPuzzle. Acestea sunt instrumente ingenioase și amuzante care îi vor ajuta pe copii să înțeleagă cum se grupează sunetele din care este alcătuit un cuvânt și să exerseze semnele grafice, literele de tipar și de mână și legarea lor, sunetele inițiale și finale, citirea cuvintelor simple, despărțirile în silabe și enunțurile.

Pentru primii pași în deprinderea lecturii, vă recomandăm colecțiile dedicate cititorilor începători: Învăț să citesc de mic, Eu citesc cu tine și BeDe citit ușor Nivelul 1. Pentru copiii care sunt deja familiarizați cu lectura, atunci colecțiile Tandem, BeDe citit ușor Nivelul 2 și Nivelul 3 sunt extrem de potrivite.

Activități matematice

Jocuri cu numere, sortare și comparare, operații cu numere, măsurarea timpului, cunoașterea banilor, recunoașterea corpurilor geometrice, pe toate le vor afla și le vor înțelege cu ajutorul colecțiilor dedicate copiilor din clasa pregătitoare:  EduCard, EduFlash, Scrie și șterge, TrioPuzzle, Gata de școală, Exersez 10 minute pe zi, Teste de 10 minute, Activități Montessori.

Activități pentru învățarea limbilor străine

Stimularea învățării limbilor străine de la o vârstă fragedă, îmbogățirea vocabularul, dezvoltarea atenției și spiritului de observație, încurajarea creativității sunt toate beneficii ale utilizării colecțiilor special create pentru copiii care intră la școală, care vor descoperi că învățarea limbilor străine poate fi cu adevărat ușoară și distractivă. Vă recomandăm colecțiile Primele mele enciclopedii bilingve, English is Fun, EduCard, Teo și Cleo, Exersez 10 minute pe zi și Scrie și șterge Linguo.

Activități pentru dezvoltarea creativității

Cum dezvoltăm creativitatea copiilor, în contextul în care specialiștii ne vorbesc și ne îndeamnă să facem asta încă de când copiii sunt mici? Ei bine, cu ajutorul instrumentelor special create de Editura Gama, totul se face ușor și în joacă. “Să meșterim! Ghid practic pentru micii inventatori”, „Învățarea prin joacă”, cărțile din colecțiile Castor, Artă și îndemânare în 5 pași, Primele mele picturi sunt recomandate copiilor din clasa pregătitoare și îi ajută își descopere și dezvolte abilitățile într-un mod distractiv și ingenios.

Activități pentru dezvoltarea inteligenței

Logica, atenția, concentrarea, spiritul de observație, perspicacitatea contribuie la succesul academic al copiilor și la adaptarea la mediul social. Exersarea acestor competențe timp de cel puțin 15 minute pe zi va îmbunătăți potențialul intelectual al oricărui copil. Puteți face asta cu ajutorul caietelor de activități din cadrul colecțiilor Gata de școală, IQ FUN și Clubul detectivilor.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare