Activități de vacanță pentru clasele I-II

Cu toții așteptăm cu nerăbdare și emoții să aflăm cum se va desfășura noul an școlar, mai ales că cele trei luni de școală online au fost o experiență absolut nouă atât pentru părinți, cât și pentru copii, un experiment reușit pentru unii și mai puțin satisfăcător pentru alții.

Pentru că știm cât de importantă este rutina pentru copii, chiar din primele săptămâni de școală online am venit în ajutorul părinților și al copiilor cu propuneri de programe zilnice care să transforme învățarea acasă într-o activitate cu adevărat plăcută.

Acum, că nu ne mai desparte mult de începerea școlii, v-am pregătit câteva idei de activități de citire și scriere, matematică, limbi străine, dezvoltarea inteligențelor și creativitate, potrivite pentru copiii de clasele I și a II-a.

Activități pentru limba română

Caligrafie, grupuri de litere, semne de punctuație, ortograme, sinonime, antonime, pe toate și le vor consolida în zilele de vacanță cu ajutorul cărților de activități special pregătite pentru copiii de clasele I și a II-a. Învățarea și recapitularea sunt ușoare pentru că fiecare caiet de activități este astfel gândit încât procesul educațional să fie ușor și plăcut. Vă recomandăm: caietele de Scriere din colecția Exersez 10 minute pe zi!, Teste de 10 minute pentru clasa I și clasa a II-a și pachetele cu fișe reutilizabile din colecția Scrie și șterge Expert.

Lecturi pentru avansați

Dacă ați epuizat stocul de cărți de citit în vacanță, vă recomandăm să răsfoiți titlurile publicate în Gama Imago. Seriile Ivy Pocket și Am supraviețuit, seria de autor David Baddiel, Băiatul din bulă sau Școala egoișitilor sunt doar câteva dintre cărțile pe care le recomandăm copiilor începând cu 8 ani.

Activități matematice

După clasa pregătitoare, care este în bună măsură a etapă de acomodare a copiilor, urmează clasa I, când cei mici trebuie să înțeleagă și să învețe adunarea și scăderea, pentru ca apoi în clasa a II-a să afle cum se înmulțesc și se împart numerele. Despre aceste operații matematice copiii vor învăța ușor cu ajutorul caietelor speciale din colecțiile Teste de 10 minute, Exersez 10 minute pe zi!, Evaluarea Națională, Matematica distractivă, Prima mea carte de calcul rapid sau Scrie și șterge Expert.

Activități pentru învățarea limbilor străine

Colecțiile IQ FUN, EduCard, Bingoletto, Scrie și șterge Linguo, English is fun!, Exersez 10 minute pe zi! sunt instrumente extrem de utile pentru învățarea limbilor străine. Copiii care știu deja să citească pot exersa și cu ajutorul cărților cu povești în limbile engleză, germană, italiană și franceză din colecția Învăț să citesc.

Activități pentru dezvoltarea inteligenței

Îmbinăm joaca cu învățarea, iar procesul educațional este cu adevărat ușor și distractiv! Iar cu ajutorul colecției de jocuri Genius veți descoperi că nici enciclopediile nu trebuie să fie neapărat nişte tomuri plictisitoare, iar copiii își pot îmbogăţi cultura generală în cel mai antrenant chip cu putinţă. Fiecare pachet conţine 6 mini-enciclopedii, 60 de carduri cu întrebări şi răspunsuri, clepsidră, 6 pioni, zar, planşă, cartonaşe cu pedepse şi recompense.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare