Pe 6 decembrie dăm online-ul pe offline

Anul acesta ne-a adus mai mult timp împreună, însă acesta a venit la pachet cu teamă, anxietate, stres și un nou mod de a interacționa și de a fi aproape de colegi și prieteni. Lucrăm și avem ședințe online, ne bem cafeaua și sărbătorim zilele de naștere pe Zoom, descoperim împreună cu copiii diverse platforme, suntem atenți să nu se întrerupă conexiunea la internet în timp ce doamna educatoare sau învățătoare le vorbește celor mici. La finalul zilei, energia și calmul sunt pe terminate, asa că ne refugiem într-un nou episod din serialul preferat, în timp ce copiii “butonează” telefonul sau tableta.

Dacă e să analizăm cu atenție ultimele luni, vom constata că timpul pe care îl petrecem cu adevărat împreună – vorbind, jucându-ne sau citind – este extrem de scurt în comparație cu cel pe care îl dedicăm mediului virtual. În prezent, copiii sunt conectați online și 7-8 ore pe zi, iar efectele se văd ușor: stare de agitație, nervozitate, somn agitat, capacitate scăzută de concentrare.

Editura Gama sărbătorește “Ziua în care avem timp”  

Cum facem să uităm de telefoane și tablete atunci când nu lucrăm și nu învățăm online și să fim cu adevărat împreună? Este una dintre întrebările pe care le adresăm pentru al treilea an în care marcăm “Ziua în care avem timp”, campania prin care ne propunemsă provocăm familiile cu copii să petreacă împreună timp de calitate, departe de ecranele televizoarelor, calculatoarelor, tabletelor sau telefoanelor. Așa că, și anul acesta, vă propunem ca 6 decembrie să devină „ziua în care aveți timp” doar pentru joacă și voie bună. Alegeți cele mai captivante jocuri educative și cele mai frumoase cărți cu povești și timp de o zi întreagă uitați de tehnologie.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare