Ziua în care avem timp de citit

Ca în fiecare decembrie, vă invităm să sărbătoriți alături de noi Ziua în care avem timp, campania inițiată de Editura Gama în 2018 și care își propune să provoace familiile cu copii să uite pentru o zi de tehnologie și să petreacă timp de calitate împreună. Așa că, și anul acesta, pe 6 decembrie, punem deoparte telefoanele și tabletele, închidem televizoarele și ne punem pe citit povești.

Cum îi ajută cititul pe copii? Iată 10 motive:

  • Crește capacitatea de concentrare.
  • Dezvoltă gândirea analitică.
  • Crește capacitatea de memorare.
  • Îmbunătățește aptitudinile de scriere.
  • Stimulează gândirea.
  • Ajută la acumularea de cunoștințe noi.
  • Îmbunătățește vocabularul.
  • Este un mod de distracție.
  • Îi ajută să se relaxeze.

Și pentru că se apropie vacanța de sărbători, când încetinim motoarele și avem mai mult timp de relaxare alături de cei dragi, v-am pregătit și câteva sugestii de cărți de povești numai bune de citit în zilele pe care le vom petrece acasă.

Povești de suflet este o serie emoționantă de cărți care au același personaj – pe Victor. El va descoperi cât de mare este iubirea mamei pentru el; cât de înțelepte sunt sfaturile tatei; cum e să fii frate mai mare; ce înseamnă îți faci prieteni; cum să afli ce-ți place să faci. Limbajul poetic și ilustrațiile minimaliste au făcut ca seria să devină bestseller în Franța imediat după lansare.

Dacă vreți să (re)descoperiți nemuritoarele povești și versuri românești ce-au însoțit atâtea generații, vă recomandăm patru volume recomandate pentru diferite vârste în funcție de complexitatea textelor și ilustrate în acuarelă. Dacă poeziile sunt vitale pentru dezvoltarea limbajului și îmbunătățirea memoriei, basmele ne ajută să înțelegem viața și să discernem între bine și rău. Un copil căruia i se citesc povești va fi un copil mai încrezător, mai înțelept, mai empatic și, până la urmă, mai fericit.

Simpaticul dragon Fergal îi va ajuta pe copii să învețe să-și stăpânească emoțiile sau să își creeze prietenii durabile și sincere. În colecție, veți regăsi cele două titluri cu același protagonist amuzant: Fergal e foc și pară! și Fergal în încurcătură!

În final, pentru seara de Crăciun, vă recomandăm o carte inspirată de clasicul poem ‘Twas the Night Before Christmas: Noaptea de Ajun în Țara Minunilor. Această adorabilă versiune îl trimite pe Moș Crăciun să ia ceaiul alături de Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire, Iepurele Alb și Regina de Cupă. Va reuși el, oare, să readucă spiritul sărbătorilor în Țara Minunilor?

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare