Fii ctitor de fapte bune în campania “Cărți pentru sărbători”

Îți mai amintești de prima carte citită? Îți mai amintești de prima carte care te-a făcut să visezi, să aspiri, să-ți dorești mai mult? Te invităm să fii ctitor de fapte bune în campania “Cărți pentru sărbători”.

Anul acesta, ne-am alăturat campaniei initiate de Asociația Aktis din Iași, care își propune să “schimbe viitorul” a 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani din medii defavorizate, în prag de abandon școlar și pentru care visele se opresc în drumul de lângă casă.

Sărbătorile reprezintă un prilej ideal de a ne aduce aminte de lucrurile care contează cu adevărat: prietenia, bunătatea și generozitatea, iar cărțile reprezintă o modalitate prin care copiii pot învață despre aceste valori.

Se spune că poți avea multe lucruri în viață, dar educația este printre puținele pe care nu ți le poate lua nimeni. Să ne gândim deci cum se vor simți acești copii când vor primi, unii poate pentru prima oară, cărți.

Ne dorim ca măcar pentru o parte din ei să dezvoltăm dorința de explorare, dorința de a fi mai buni la învățătură, să-i ajutăm să-și dezvolte sau să-și schimbe mentalitate despre viitorul lor.

Astfel, pachetele cu cărți pregătite special pentru copii vor fi distribuite în perioada 24 -31 decembrie 2020. Acesta este primul pas dintr-un proiect ce își dorește să continue și anul viitor.

Ulterior, în luna Mai 2021, Asociația Aktis își dorește să organizeze și o tabără educațională de 4 zile și să ofere burse lunare acelor copii muncitori și dornici să-și îndeplinească visele.

Asociația Aktis are ca scop principal ajutorarea copiilor din mediul rural, copii din familii defavorizate, prin diferite campanii cu un caracter umanitar:  Ghetuțe Călduțe /Ignoranța ucide zâmbate / De 1 Iunie Împărțim Zâmbet și Ctitori de fapte bune. În cei 5 ani de campanie, Asociația Aktis a ajuns la peste 8.000 de copii din județele Iași, Vaslui, Botoșani și Neamț.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare