Cărți noi pe rafturile Bibliotecii Gama

Pe rafturile Bibliotecii Gama s-au așezat de curând cărți noi, realizate special pentru a-i ajuta pe copii să descopere lucruri inedite, să învețe și să-și dezvolte abilitățile într-un mod cât mai plăcut și ușor.

Colecția Descopăr științele de mic îi ajută pe copii să înțeleagă concepte științifice care până acum păreau imposibil de explicat la vârste foarte mici. Cele opt cărți au fost realizate cu sprijinul fizicianului american Fred Bortz, cunoscut autor de cărți de popularizare a științei.

Descoperă colecția AICI.

Colecția Raftul preferat reunește romane pentru adolescenți pline de forță și sensibilitate, distinse cu cele mai prestigioase premii literare. Primul volum din colecție, Însemnările lui Cooper Cameron, scris de Jane O’Reilly, spune povestea lui Cooper Cameron, un băiețel de unsprezece ani care are o nestăvilită dorință de a pune totul în ordine. Când mănâncă, mestecă fiecare îmbucătură de câte trei ori pe fiecare parte. Când citește, citește de câte trei ori fiecare cuvânt și fiecare propoziție. Uneori, își spală mâinile în aer, cu apă invizibilă. Și de multe ori scoate carnețelul și notează: Uneori, cele mai înfricoșătoare lucruri pe care le faci sunt cele mai bune.

Descoperă prima carte din colecție AICI.

Alături de copii o puteți descoperi pe Luna, o fetiță tare curioasă, care vă va dezvălui lumea magică a artelor sau a cărților, dar și cum copiii pot să-și facă prieteni sau să înțeleagă mai bine relațiile despre părinți.

Colecția include două titluri: Luna iubește ziua de mers la bibliotecă și Luna iubește arta, pe care le puteți descoperi AICI.

Pentru copiii călători am pregătit un Jurnal de vacanță, ușor de strecurat în orice rucsac. Jurnalul îi va ajuta să-și organizezi plecarea, să noteze detalii interesante despre locurile pe care le-au vizitat și să păstreze suveniruri. Au cinci secțiuni separate, pentru cinci călătorii. Iar dacă drumul e lung și plictisitor, la sfârșitul jurnalului găsesc pagini cu jocuri amuzante.

Jurnalul se adresează copiilor peste 6 ani, care pot nota detalii despre planificarea călătoriei, itinerariu, vreme, bucătărie locală, obiective turistice vizitate etc. Există pagini speciale pentru desene și însemnări, precum și câte un plic pentru amintiri. La final există jocuri și activități, utile în călătoriile lungi cu mașina, trenul sau avionul.

Descoperă Jurnalul de vacanță AICI.

Albumul primilor ani de grădiniță se adresează părinților și a fost creat pentru ca aceștia să poată împărtăși alături de copilul lor, peste ani, cele mai frumoase amintiri din anii de grădiniță. Cu siguranță, niciunui părinte nu îi este ușor să-și lase copilul singur în prima zi. Dar acesta este primul lui pas spre independență și părintele va fi mândru de fiecare nouă abilitate câștigată. Se va bucura de primele prietenii legate, îl va ajuta să învețe primele poezii și îi va păstra primele desene ca pe adevărate opere de artă. Peste ani, îi poate dărui acest jurnal, pentru ca el să simtă măcar o fărâmă din emoțiile de acum ale părintelui. Albumul conține și 16 plicuri pentru poze, desene, amintiri.

Descoperă Albumul primilor ani de grădinițăAICI.

Pentru copiii de peste 7 ani, am pregătit un oracol. Oracolul meu cool e retro, amuzant și mult mai simpatic decât rețelele de socializare pe care le folosește toată lumea! Pe deasupra, nu poți să dai nici ignore, nici delete la ce s-a scris: cuvintele vor rămâne pe hârtie, ca într-o capsulă a timpului. Acest oracol e de împărtășit cu prietenii, de completat cu sinceritate și, la final, de aflat mai multe despre tine.

Prima parte a oracolului conține 50 de întrebări pentru 20 de prieteni, dar și 20 de pagini pentru amintiri. În a doua parte sunt întrebări de autocunoaștere și teme de reflecție. De asemenea, cartea include plicuri pentru păstrat notițe, bilețele, suveniruri.

Descoperă Oracolul meu cool AICI.



Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare