Clubul dislexicilor – o nouă colecție creată pentru copiii cu dificultăți de învățare

Statisticile arată că în fiecare clasă există cel puţin un elev cu dificultăţi în înţelegerea literelor sau a cifrelor. Asta nu înseamnă însă că dislexia este o boală sau că are legătură cu nivelul de inteligenţă, ci este vorba despre o modalitate specială de prelucrare a informaţiei, care este cauzată de o dezvoltare şi funcţionare aparte a sistemului nervos central.

Copiii care se confruntă cu dificultăți de citire și scriere nu pot învăța cu ajutorul metodelor clasice, ci au nevoie de metode și instrumente speciale care să îi ajute să asimileze informațiile ușor.

Pentru a le veni în ajutor copiilor, părinților și cadrelor didactice, am dezvoltat o nouă colecție – prima dintr-o serie complexă de instrumente de învățare dedicate copiilor cu dificultăți de citire. Scopul nostru este să le redăm copiilor încrederea în capacitatea lor de a citi, a înțelege și a învăța.

Colecția Clubul DYS conține șase cărți și este dedicată tuturor tinerilor cititori cu vârsta între 7 și 10 ani al căror apetit pentru lectură a avut de suferit din cauza tulburării de dislexie. Cu toate că răspund nevoilor specifice ale copiilor dislexici, cărțile înlesnesc efortul de lectură al oricărui cititor începător.

Descoperă împreună cu copilul tău cele 6 cărți din colecția Clubul dislexicilor: Cadoul pentru Lia, Ochelarii lui Tudor, Angela și trambulina, Unchiul lui Alex, Cezar și pisoiul și Secretul Alinei.

Alte colecții de cărți pentru copii dislexici: DYS_clasic, Citesc ușor!, Fabulele lui Esop.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare