Cum le dezvoltăm copiilor capacitatea de concentrare și atenția

Copilul meu nu are răbdare deloc. După câteva minute, abandonează ceea ce face și se apucă de altceva. Am auzit de multe ori părinții afirmând asta atunci când vine vorba despre capacitatea de concentrare a copiilor. Cum facem să le dezvoltăm atenția celor mici? V-am pregătit câteva idei care v-ar putea fi de ajutor.

  • Asigurați-vă că activitățile se desfășoară într-un spațiu amenajat special, fără surse care ar putea să le distragă copiilor atenția.
  • Nu începeți o nouă activitate imediat ce copiii au încheiat un joc, ci anunțați-i din vreme ce urmează să faceți. Este important să existe pauze între activități.
  • Stabiliți împreună timpul pe care vreți să îl alocați unei activități. Astfel, copiii vor ști cât timp au la dispoziție și se vor concentra mai bine pentru a duce activitatea la bun sfârșit.
  • Explicați-le copiilor etapele jocului sau ale activității. Dacă vor înțelege regulile de la început, șansele de a se plictisi și a abandona activitatea vor fi mult mai mici.
  • Transformați timpul alocat activităților într-o rutină.
  • Nu uitați de pauzele de odihnă și de orele necesare pentru somn.
  • Alegeți activități și jocuri potrivite vârstei lor, care să le dezvolte abilitățile și, același timp, să fie distractive.

Noi colecții super amuzante pentru dezvoltarea concentrării și atenției

Pentru a vă veni în ajutor, am pregătit și o selecție din cele mai noi colecții de cărți cu activități.

Caietele de Activități istețe și amuzante, create special în funcție de vârsta copiilor – 3 ani, 4 ani, 5 ani și 6 ani – urmăresc dezvoltarea abilităților cognitive printr-o multitudine de exerciții diferite.

Le puteți descoperi pe toate AICI.

Colecția Caietul meu Vitozz conține activități și exerciții simplu de realizat, precum și sfaturi pentru identificarea corectă a emoțiilor și senzațiilor, recăpătarea liniștii, dezvoltarea conștiinței de sine și îmbunătățirea concentrării. Metoda Vittoz, elaborată de către medicul elvețian Roger Vittoz, este o metodă de antrenament mental care permite conștientizarea emoțiilor cu ajutorul unor exerciții foarte simple, care se integrează perfect în viața de zi cu zi a copiilor. Metoda îmbunătățește semnificativ concentrarea și ajută la combaterea efectelor stresului.

Le puteți descoperi pe toate AICI.

Pachetele Duo Card conțin câte două pachete de cărți de joc, captivante pentru jucătorii de orice vârstă! Fiecare pachet include 50 de carduri, cu colțuri rontunjite, și conțin mai multe sugestii de jocuri. Cărțile de joc educative îi vor ajuta pe copii la dezvoltarea limbajului, la îmbogățirea vocabularului, însușirea unor cunoștințe de bază, recunoașterea literelor și învățarea limbilor străine, cultură generală, cât și la exersarea unor competențe specifice.

Le puteți descoperi pe toate AICI.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare