Dăm startul unei noi campanii: „Corpul meu, regulile mele!“

În luna martie, Editura Gama a lansat proiectul educațional „Let’s talk about…“ care își propune să abordeze subiecte importante, de cele mai multe ori sensibile, pornind de la cărțile publicate. Primul episod al proiectului a fost dedicat unuia dintre cele mai grave fenomene cu care se confruntă copiii astăzi, bullyingul, și a avut ca punct de plecare romanul 7 zile, scris de Eve Ainsworth și apărut în Gama Imago.

Începând de astăzi, vă provocăm din nou și vă propunem să vorbim despre un alt subiect sensibil din viața copiilor noștri: intimitate și siguranță corporală personală. De data aceasta, Campania, intilutală „Corpul meu, regulile mele!“, va porni de la două cărți nou apărute în cadrul colecției „Emoții și dezvoltare personală“: E corpul meu! Eu decid! și „Nu“ înseamnă „NU“!

De ce este important să vorbim despre acest subiect cu copiii noștri, chiar dacă pentru noi, părinții, intimitatea este încă o temă tabu? Ei bine, vorbind deschis despre zone intime, limite corporale, atingeri permise și nepermise, respect și consimțământ, îi vom învăța, de la o vârstă foarte fragedă, să aibă o voce puternică și clară în ceea ce privește drepturile lor – mai ales cele referitoare la propriul corp. În acest fel, vor avea încredere să spună când sunt nefericiți sau se simt inconfortabil în orice situație. O voce încrezătoare și puternică la un copil mic se transformă într-o voce puternică și încrezătoare de preadolescent, adolescent și, mai târziu, adult. În ziua de azi, când există atât de mult bullying online și offline și diferite forme de abuz – fizic, emoțional sau sexual –, copiii trebuie să învețe cât mai devreme să spună răspicat când drepturile nu le sunt respectate.

Cele două cărți apărute în cadrul colecției „Emoții și dezvoltare personală“ vă vin în ajutor. La sfârșitul fiecăreia dintre ele veți găsi sugestii de întrebări pentru inițierea unor discuții care să ajute la dezvoltarea abilităților și cunoștințelor copilului despre siguranța corporală, respect, drepturi, consimțământ, limite personale și alegeri și să-i sporească încrederea în sine și convingerea că are puterea de a lua atitudine atunci când se simte în pericol.

Campania „Corpul meu, regulile mele!“ este recomandată de Radio Itsy Bitsy, Cristina Oțel, mamă de Alex și Sara, care lucrează de mai bine de 10 ani în domeniul dezvoltării personale și autoare a blogului CristinaOtel.ro, Ana Maria Ivan, mamă de trei copii năzdrăvani și autoarea blogului Zanascutecel.ro, și Ioana Marinescu, mama Anei-Bianca, specialist în comunicare și relații publice și autoarea blogului Pisicapesarma.ro.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare