De 1 Decembrie sărbătorim „Ziua în care avem timp“

„Ziua în care avem timp”, campania de promovare a lecturii și jocului inițiată cu succes anul trecut, continuă și anul acesta, în prima duminică a lunii decembrie, mai exact pe 1 decembrie.

„Ziua în care avem timp” este un proiect care le propune copiilor și adulților să-și dedice timp lor, să stea o zi împreună, departe de izolarea pe care o induc dispozitivele electronice. Pentru că, dacă este să ne uităm la statistici, vom observa că timpul pe care îl petrecem în mediul virtual este cu adevărat semnificativ spre deosebire de timpul pe care îl alocăm celor dragi. Conform unui studiu realizat de Salvați Copiii anul acesta, 27,5% dintre copiii din România petrec peste șase ore online într-o zi de școală, iar într-o zi de vacanță, procentul acestora crește la 48,3%. Mai mult, 87,4% dintre copiii respondenți au spus că petrec timp online în pauze, iar peste 31% folosesc internetul, pe ascuns, în timpul orelor.

Anul trecut s-au alăturat campaniei noastre și au devenit adevărați ambasadori ai ei scriitorii Alina Purcaru, Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, Radu Vancu, Robert Șerban, Florin Bican, Victoria Pătrașcu, Bianca Mereuță, fondator al comunității “Ce le citim copiilor” și al proiectului “Versus”, criticul literar Luminița Corneanu, Serinella Zara, profesoară de limba română și fondatoare a clubului Logos, jurnalista Irina Păcurariu, Mihai Mitrică, director al Asociației Editorilor din România, Simona Kessler, agent literar, Nona Ropotan, editor coordonator al Bookhub, Dana Papadima, director educațional Avenor College.

Anul acesta, am invitat booktuberi și bloggeri precum Ana Maria Ivan (ZânaScutecel.ro), Cristina Oțel (Cristinaotel.ro), Cristina Ologeanu (Bloguluimamei.ro) să ne fie alături și să ne vorbească despre importanța timpului petrecut împreună.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare