Jocuri educative pentru copii

Până la vârsta de 4 ani, creierul copilului este asemenea unui burete. Copilul asimilează multe informații pe care reușește să le rețină mult mai ușor decât un adult. Asta nu înseamnă însă că până la această vârstă trebuie să îl încărcăm cu jocuri educative nenumărate, cu caiete unul mai complex decât altul și cu activități nepotrivite vârstei lui. Importante sunt calitatea informațiilor și timpul pe care îl petrecem împreună cu el.

Specialiștii ne recomandă să comunicam cu cel mic la fel cum vorbim cu un adult, să nu folosim mereu diminutive, să nu ne rezumăm doar la cuvintele uzuale, ci să introducem zilnic unele noi, să definim gusturi, mirosuri, arome și stări, să explicam clar etapele acțiunii pe care o desfășurăm când el este pe lângă noi.

De exemplu, dacă mergem cu cel mic la cumpărături, îi putem explica de ce nu așezăm peste roșiile din coș cartofii cumpărați sau de ce separăm detergentul de produsele alimentare, de ce trebuie să respectăm lista făcută de acasă. Sau atunci când ne îmbrăcăm, de ce trebuie să punem mai întâi șosetele și apoi pantofii. Acestea sunt de fapt exerciții practice prin care copilul își va dezvolta logica și ordinea naturală a acțiunilor pe care le desfășoară.

Editura Gama a pregătit pentru copiii curioși și dorinici să descopere lucruri noi colecția de carduri educative Retro.

Flashcardurile din colecția Retro contribuie la îmbunătățirea memoriei și la dezvoltarea vocabularului, de aceea sunt un instrument educativ extrem de eficient.

În fiecare pachet se găsesc 28-32 de flashcarduri și o broșură de idei de activități pe care le puteți face împreună.

Colecția Retro conține patru seturi cu carduri educative: Alfabet, Numere, Rutina pentru băieți și Rutina pentru fetițe. Ultimele două seturi de flashcarduri Retro dedicate rutinelor zilnice au fost inspirate din pedagogia Montessori. Cu ajutorul lor veți putea stabili o rutină pe care copilului îi va fi mai ușor să o înțeleagă și să o respecte. Mai multe detalii despre Flashcardurile Retro găsiți aici.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare