Cum ne jucăm și ne distrăm în vacanța de vară

Vacanța de vară este abia la început, dar pentru că urmează după o perioadă lungă în care copiii au stat acasă, simți uneori că ingeniozitatea cu care inventai jocuri și activități odinioară se apropie de final. Pentru că ne dorim să îți fim de ajutor, ți-am pregătit câteva idei de activități care vor transforma zilele de vară în adevărate momente de distracție și drumul cu mașina spre destinația de vacanță într-o călătorie amuzantă și deloc plictisitoare pentru cei mici.

Vă place să jucați cărți cu toții? Atunci îți recomandăm cărțile de joc educative EduCard. În funcție de vârsta copiilor, poți alege pachetele EduCard JuniorEduCard Junior Plus, EduCard Inițiat sau EduCard Expert. Fiecare pachet conține 50 de carduri cu colțurile rotunjite, pentru o manipulare mai ușoară, și mai multe sugestii de jocuri, care fac din învățare o activitate amuzantă.

Celor mici cu siguranța le plac puzzle-urile, iar dacă vrei ca joaca să fie și educativă, atunci  colecția TrioPuzzle îți este de ajutor. Fiecare pachet conține carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune seriile corecte. Cardurile îmbogățesc vocabularul, pregătesc copilul pentru citit, îi dezvoltă perspicacitatea, gândirea logică și abilitățile de calcul aritmetic.

Tot pentru micii iubitori de puzzle-uri este și colecția de Puzzle-uri educative. Fiecare pachet conține 60 de piese, care alcătuiesc 30 de perechi.

Pentru stimularea creativității, încurajarea gândirii logice, testarea perspicacității și îmbunătățirea atenției, există jocuri de inteligență pentru copii, cum ar fi cele din colecţia IQ FUN sunt mai mult decât potrivite. Fiecare cutie conține fișe reutilizabile și o cariocă specială.

Colecția IQ FOCUS urmărește și ea dezvoltarea atenției și capacității de concentrare, dar și creșterea încrederii în sine. În jurul vârstei de 3 ani, copiii se pot concentra până la zece minute fără întrerupere asupra unei singure activități. Acest interval crește la 12 minute la vârsta de 4 ani și 15 minute de la 5 ani. Profită de ocazie pentru a le cultiva spiritul de observație și a le îmbunătăți perspicacitatea și gândirea logică.

Dacă copiilor le place să deseneze cu cariocile peste tot prin casă, atunci îți recomandăm colecția Scrie și șterge. Vei vedea câte jocuri amuzante și câte lucruri noi vor învăța aceștia cu ajutorul fișelor plastifiate și a cariocii nepermanente din fiecare pachet. În funcție de vârsta copiilor, poți alege Scrie și șterge! Junior, Scrie și șterge! Junior Plus, Scrie și șterge! Inițiat, Scrie și șterge! Expert Limba română, Scrie și șterge! Expert Matematică și Scrie și șterge! Linguo.

Sperăm că ideile pe care ți le-am pregătit vor face aduce veselie în această vacanță de vară. Noi îți dorim spor la joacă și distracție!

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare