Activități de vacanță pentru copiii din clasele primare

Una dintre principalele griji ale părinților în vacanța de vară este că cei mici vor uita multe dintre noțiunile învățate pe parcursul anului școlar. Mai ales dacă unele dintre ele nu au fost bine înțelese și consolidate la vremea lor. Iar anul acesta, la această grijă se adaugă și faptul că vacanța de vară vine după o perioadă de câteva luni de școală online, care i-a pus la încercare nu doar pe învățători și profesori, ci și pe copii și părinți.

Specialiștii ne recomandă să nu punem presiune pe copii și să nu le încărcăm zilele de vacanță cu teme suplimentare, ci să găsim modalități prin care copiii vor descoperi că învățarea poate fi o experiență cu adevărat plăcută.

Pentru că învățarea prin joacă este una dintre principalele noastre misiuni, v-am pregătit câteva idei de caiete cu exerciții și activități care îi vor ajuta pe copiii de școală primară să își consolideze cunoștințele și să învețe lucruri noi.

Știați că 10 minute pe zi sunt suficiente pentru fixarea cunoștințelor? Cu ajutorul caietelor din colecția „Exersez!”, copiii își vor consolida noțiunile asimilate fără să simtă că își petrec vacanța studiind.

Și colecția Teste de 10 minute reprezintă o modalitate eficientă de evaluare şi verificare a cunoştinţelor dobândite la școală. Testele sunt astfel concepute încât să poată fi rezolvate într-un interval de 8-14 minute, iar autoevaluarea se poate face prin confruntarea soluțiilor cu rezolvările de la finalul caietului și prin estimarea punctajelor după baremul aflat în subsolul fiecărei pagini.

Exerciții simplificate prin mici „trucuri” vor descoperi copiii de școală primară și în Prima mea carte de calcul rapid, care conține scheme de calcul alternativ și exerciții de fixare a acestor tehnici. Metodele de calcul rapid sunt menite să ofere copiilor o cale mai simplă de aflare sau verificare a rezultatului și un nou prilej de a descoperi frumusețea matematicii.

Tot din aceeași serie vă recomandăm, pentru copiii începând cu clasa a III-a, și Prima mea carte de gramatică. Aceștia o pot folosi drept instrument de fixare a cunoștințelor dobândite la școală, dar și de aprofundare a materiei.

Și engleza e Fun cu ajutorul cărților de învățare a limbii engleze! Acestea conțin explicații succinte și ilustrații atrăgătoare, iar copiii vor învăța ușor lucruri noi.

Sperăm că ideile noastre vă sunt de ajutor! Vă dorim zile de vacanță cu joacă și voie bună!

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare