Jocuri offline în vremuri online

Perioada pe care o trăim a dat peste cap tot din ce făceam odinioară și ne-a forțat ca într-un timp foarte scurt să găsim soluții să ne adaptăm. Schimbările le-am resimțit nu doar noi, adulții, ci și copiii care de mai bine de jumătate de an și-au schimbat programul de activități și modul în care interacționează cu cei din jur. De cele mai multe ori, adaptarea nu a fost ușoară, copiii fiind mult mai stresați stresați și nervoși. La această stare de nervozitate au contribuit cu siguranță și interacțiunea în mare parte virtuală cu prietenii, colegii și cadrele didactice, precum și expunerea la device-uri electronice un timp îndelungat. Școala online presupune prezența copilului în fața unui monitor și 6-7 ore pe zi, astfel că la finalul zilei copilul cu greu se mai poate concentra și se transformă ușor într-un mic “războinic”.

Tocmai de aceea, este important ca după-amiezile și serile lor să includă, pe lângă odihnă, activități care să îi țină departe de telefon, tabletă sau televizor. Jocurile în familie și poveștile citite împreună sunt doar câteva dintre activitățile care îi vor ajuta să se relaxeze, să se distreze și să-și încarce bateriile pentru o nouă zi de grădiniță sau școală online.

Noi v-am pregătit câteva idei de jocuri și cărți pentru seri relaxante în familie.

Enciclopedii distractive pentru întreaga familie

Enciclopediile nu trebuie să fie neapărat nişte tomuri plictisitoare, așa că vă provocăm să vă testați și îmbogățiți cultura generală în cel mai antrenant chip cu putinţă. Fiecare pachet din colecția GENIUS conţine 6 mini-enciclopedii, 60 de carduri cu întrebări şi răspunsuri, clepsidră, 6 pioni, zar, planşă, cartonaşe cu pedepse şi recompense.

Cărți de tip „caută și găsește”

Pentru dezvoltarea atenției, concentrării și memoriei,  vă recomandăm colecția de cărți „Clubul detectivilor”, care conțin sarcini distincte pe fiecare pagină. Împreună cu copiii îi veți descoperi pe Agata și Arthur, cei mai simpatici și mai talentați detectivi! Veți călători alături de ei în jungla Americii de Sud, la Londa, la Paris sau în Egipt, ca să le dați o mână de ajutor: căutați indicii, cercetați cu atenție scenele înțesate de obiecte și personaje, apoi descoperiți autorii unor furturi răsunătoare. Spiritul de observație vă va ajuta să rezolvați toate misterele!

Jocuri de inteligență pentru copii

Jocurile din colecţia IQ FUN sunt mai mult decât simple fişe de lucru: ele stimulează creativitatea, încurajează gândirea logică, testează perspicacitatea, îmbunătăţesc atenţia şi antrenează memoria. Toate aceste procese ale creierului sunt la fel de importante: exersându-le, copiii îşi vor putea descoperi potenţialul şi vor reuşi să-şi dezvolte aptitudinile cognitive de care au nevoie pentru a reuşi în viaţa de zi cu zi.

Colecția EDUFLASH conține pachete de flashcarduri, organizate pe teme, utile atât pentru părinți, cât și pentru educatori. Flashcardurile sunt ilustrate pe ambele fețe, numerotate și ușor de clasificat datorită simbolurilor și culorilor distincte.

Colecția Bingoletto urmărește învățarea limbii engleze cu ajutorul unui sistem inspirat de popularul joc de bingo. Copiii își îmbogățesc vocabularul într-un mod amuzant, care îi provoacă să învețe și știe din ce în ce mai multe cuvinte. Bingoletto se poate folosi cu succes atât de părinții implicați în educația copiilor, cât și de educatori, la grădiniță, ca material didactic stimulator și distractiv.

Povești de noapte bună

Ce ne poate relaxa mai bine decât o poveste citită înainte de culcare! În plus, cititul înainte de culcare nu doar întăreşte legătura emoţională dintre copil şi părinte, ci ajută şi la dezvoltarea imaginaţiei şi a gândirii logice, la îmbogăţirea vocabularului şi la sporirea atenţiei, cultivând totodată şi dragostea pentru lectură.

Noi vă recomandăm colecția cu povești de noapte bună. Veți descoperi cele mai îndrăgite poveşti și basme din literatura română şi universală, care au fost adaptate pentru a fi citite seara la culcare, dar și Povești cu tâlc, din care micuții vor învăța despre bunătate, sinceritate, modestie, cumpătare și generozitate, sau povești prin care cei mici redescoperă magia colindelor, a poeziilor de iarnă și a legendelor despre Crăciun!

De asemenea, vă recomandăm și colecția de Povești aniversare, integral ilustrate și care conțin povești, versuri, fabule și basme repovestite, pline de haz, dar și de tâlc.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare