Jocuri și cărți pentru copii de pus sub brad

Încă ești în căutarea cadourilor de Crăciun pentru copii? Ți-am pregătit câteva recomandări de cărți pentru copii și jocuri numai bune de pus sub brad.

Jocuri și activități, în ediții speciale de sărbătoare

Pentru vacanța de iarnă, vă recomandăm jocurile Genius care vă vor convinge că enciclopediile nu sunt deloc plictisitoare. Cele 2 pachete speciale conțin fiecare câte 2 jocuri care îi vor ajuta pe copii începând cu 8 ani să își îmbogățească cultura generală.

Tot pentru zile de sărbătoare și numai bun de oferit cadou copiilor de 2-4 ani este și pachetul Micii exploratori, care include titlurile Lumea animalelor, Dinozauri și Ferma.

Cărțile de activități sunt și ele potrivite în vacanță pentru că îi ajută pe copiii să își petreacă timpul într-un mod creativ și educativ deopotrivă. Puteți alege cărțile de activități presărate cu cele mai frumoase poezii de iarnă din literatura română și cele mai cunoscute colinde, în care veți descoperi jocuri cu personaje simpatice – reni, spiriduși sau oameni de zăpadă. Acestea sunt potrivite pentru copiii de 4-6 ani și stimulează logica, atenția, capacitatea de concentrare și abilitatea copilului de a face raționamente. Cel mai amuzant Crăciun și Cel mai distractiv Crăciun conțin și ele activități care le dezvoltă copiilor răbdarea, motricitatea fină și gândirea logică, în timp ce aceștia se amuză alături de personaje simpatice, precum reni, spiriduși sau oameni de zăpadă.

Cărți de citit în vacanța de iarnă

Ce poate fi mai relaxant în vacanță decât să citim povești împreună. Noi v-am pregătit câteva cărți pentru copii potrivite pentru această perioadă.

Noua colecție de Povești de suflet vă propune patru cărți care au același personaj – pe Victor. El va descoperi cât de mare este iubirea mamei pentru el; cât de înțelepte sunt sfaturile tatei; cum e să fii frate mai mare; ce înseamnă îți faci prieteni și cum să afli ce-ți place să faci.

Nemuritoarele povești și versuri ce-au însoțit atâtea generații capătă acum o nouă viață cu fiecare copil care le descoperă farmecul. Dacă poeziile sunt vitale pentru dezvoltarea limbajului și îmbunătățirea memoriei, basmele ne ajută să înțelegem viața și să discernem între bine și rău. Un copil căruia i se citesc povești va fi un copil mai încrezător, mai înțelept, mai empatic și, până la urmă, mai fericit.

Cele patru volume din serie, recomandate pentru diferite vârste în funcție de complexitatea textelor, sunt ilustrate în acuarelă.

Pentru seara de Ajun vă recomandăm o carte specială, inspirată de clasicul poem ‘Twas the Night Before Christmas. Această adorabilă versiune îl trimite pe Moș Crăciun să ia ceaiul alături de Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire, Iepurele Alb și Regina de Cupă. Va reuși el, oare, să readucă spiritul sărbătorilor în Țara Minunilor?

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare