Brain Power: jocuri pentru dezvoltarea gândirii laterale

Atunci când alegem jocuri pentru copii ne dorim ca acestea să nu fie doar distractive, ci să îi ajute pe aceștia să învețe noțiuni noi, să se concentreze mai ușor, să își dezvolte diverse abilități și să descopere moduri cât mai diferite de a rezolva probleme, adică să își dezvolte gândirea laterală. Dar ce reprezintă mai exact gândirea laterală?

Gândirea laterală reprezintă un mod de a gândi care urmăreşte schimbări în percepţii, concepte şi idei prin utilizarea unor instrumente specifice. Aceasta te ajută să rezolvi probleme pe care nu le-ai putut rezolva cu metode obişnuite, să priveşti lucrurile din mai multe perspective și să descoperi idei noi.

Spre deosebire de gândirea verticală care este selectivă (alegem cea mai bună soluție) și urmează de fiecare dată cele mai plauzibile căi, gândirea laterală este generativă (generăm cât mai multe abordări pentru a alege mai multe soluții) și urmează cele mai puțin probabile căi.

Gândirea laterală este așadar abilitatea de a gândi creativ și de a ieși ușor dintr-o zonă de confort. Sunteți pregătiți pentru asta? Vă provocăm să vă puneți mintea la încercare cu ajutorul noii colecții Brain Power.

Colecția include jocuri și puzzle-uri logice antrenante, iar activitățile din fiecare carte ajută copiii să-și dezvolte capacitatea de concentrare, gândirea laterală și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dacă ești pasionat de sudoku, acum poți juca împreună cu copilul tău. Vă veți testa împreună gândirea logică și vă veți antrena perspicacitatea și spiritul de observație. Rezolvați cele peste 120 de careuri de complexitate progresivă și veți deveni maeștri la sudoku.

Pentru dezvoltarea perspicacității, alege Jocurile de logică. Copilul tău își va antrena mintea cu uimitoarele puzzle-uri logice din această carte. De la ghicitori cu numere până la mistere geometrice, activitățile nu îl vor lăsa nicio clipă să se plictisească.

Cultura generală este o carte distractivă ce conține peste 500 de întrebări din diverse domenii: știință, natură, sport, geografie și istorie. Copilul tău își va verifica cunoștințele despre lumea înconjurătoare și își va îmbogăți cultura generală.

Ești gata să rezolvi cele mai interesante probleme de logică alături de copilul tău? De la șiruri logice și asocieri inedite până la careuri cu numere, în această carte captivantă vei găsi tot ce are copilul tău nevoie ca să-și dezvolte abilitățile cognitive.

Copilul tău se pricepe la calcule? Dacă matematica este punctul său forte, această carte e perfectă pentru el! Conține peste 100 de exerciții matematice distractive, de la numere încrucișate la labirinturi cu înmulțiri.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare