Ziua în care avem timp să… ne jucăm

Învățarea prin joc este o metodă extrem de eficientă prin care copiii asimilează informații noi. Pornind de la acest principiu, în cei peste 25 de ani de activitate, am creat numeroase colecții care îi ajută pe copii să învețe ușor și să se distreze. Pentru că se apropie Ziua în care avem timp, v-am pregătit câteva recomandări de cărți cu activități și jocuri care le vor îmbunătăți copiilor abilitățile practice, lingvistice și matematice, le vor încuraja creativitatea și îi vor ajuta să privească lucrurile din mai multe perspective.

Specialiștii ne recomandă de altfel să lăsăm copiii să se joace și fără să urmeze un program strict, pentru că joaca liberă îi ajută să devină independenți, să ia singuri decizii, să-și stabilească propriile reguli și să interacționeze cu ceilalți. În plus, joaca liberă…

… sporește capacitatea copiilor de a se concentra;

… îi ajută să deprindă noi aptitudini;

… le îmbunătățește cunoștințele despre lume;

… le dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor;

… le cultivă răbdarea, creativitatea, curiozitatea, perseverența, empatia și atucontrolul;

… le stimulează plăcerea naturală de a învăța.

Dacă sunteți în căutare de idei de jocuri și activități, iată câteva recomandări pe care le descoperiți ușor pe site-ul nostru.

Titlurile concepute de noi din categoria de jocuri de inteligență pentru copii, precum cardurile, fișele refolosibile și puzzle-urile sunt dedicate principiului de învățare prin joc, pentru ca cei mici să prindă drag de a învăța și pentru a asimila cu usurință informațiile.

Din colecția de jocuri de inteligență pentru copii fac parte: seria bestseller Educard, seriile inovatoare cu fișe refolosibile și carioca magică precum Scrie și Șterge, IQ Fun sau IQ Focus, dar și cardurile educative Bingoletto, Triopuzzle sau EduFlash.

Le descoperiți pe toate AICI.

Cărțile educative cu activități prezintă și ele numeroase beneficii pentru dezvoltarea copiilor, antrenându-le memoria, atenția, perspicacitatea și motricitatea fină.

Din colecție fac parte: cărți cu activități pentru preșcolari, seria pentru dezvoltarea inteligențelor multiple – MultiQ, seria pentru dezvoltarea autonomiei – Rezolv fără ajutor, precum și cărțile cu Activități de zi cu zi sau Gata de școală pentru a-i pregăti pe viitorii elevi.

Le descoperiți pe toate AICI.

Pentru a-i provoca pe copii să-şi îmbogăţească cultura generală în cel mai antrenant chip cu putinţă vă recomandăm colecția de jocuri Genius. Fiecare pachet conţine 6 mini-enciclopedii, 60 de carduri cu întrebări şi răspunsuri, clepsidră, 6 pioni, zar, planşă, cartonaşe cu pedepse şi recompense.

Le descoperiți pe toate AICI.

Facebook Comments

Recomandări

Editura Gama

De peste 20 de ani, una dintre cele mai apreciate, exigente și creative edituri pentru copii din România. Preocuparea permanentă pentru „educația prin joc” și încercarea neobosită de a oferi titluri de cărți pentru copii deopotrivă atractive și utile, în ediții minuțios îngrijite, ne-au atras aprecierea părinților, educatorilor și profesorilor.

Articole similare